08_dot-wonderland-orebro-barnvecka2015_foljakaninen.jpg

Förra veckan var det dags för den andra omgången av DoT/Wonderlands barnvecka på Örebro Teater. Tillsammans med ett hundratal – både teckenspråkiga och icke-teckenspråkiga barn – gjorde vi Örebro Teater till ett magiskt sagoland där människor som aldrig mötts tidigare gjorde just det. Bland de deltagande förskolorna fanns Förskolan Stjärnhimmelen, Helianthus Valpebo, Adolfsbergsskolans förskola, Kristinaskolans förskola och Förskolan Kattungen.

Temat var, precis som tidigare, Alice i Underlandet. Och åter igen fick barnen följa med ned i kaninhålet med Alice och Kaninen, ha teaparty med Upp och Ned, skapade egna kreationer i pysselrummet, blev ansiktsmålade samt fick porträttfoton på detta.

När veckan närmade sig sitt slut hade vi fått många tummen upp och kommentarer så som ”Det behövs mer sådant här!” från såväl barn som vuxna, så vi känner oss ganska nöjda med det betyget. Ett stort tack till alla tolkar, anställda på Örebro länsteater och övriga som gjorde så att kommunikation och stationer fungerade.

Nu pustar vi ut och laddar för fler möten. Vi återkommer angående detta så snart som vi kan!

 

– – –

Psst, här kan ni läsa om den förra gången: DoT/Wonderland Barnvecka 2014

___________________________
Dela denna sida: