Deltagarna fick träffa oss som arbetar med projektet;

Josette Bushell-Mingo – konstnärlig ledare och curator

Petra Weckström – projektansvarig

Alexandra Royal – producent/projektkoordinator

Maria Sundholm – projektkoordinator

Susanne Andersson – producentassistent (kontaktperson för frågor och information)

I teatersalongen

Lampan i den vackra teatersalongen

Alla stod på stora scenen i teatersalongen och vi gjorde en ”ice-breaking” för att göra stämningen mer avslappnad genom att skaka handen med varandra, sedan pekade näsan på varandra och till sist klappade vi varandra på ryggen för vi var modiga att göra det. 🙂

Det blev många skratt och det var en härlig stämning!

Josette föreläser

Alice

Föreläsningen

Vi berättade om Wonderland som är inspirerad av Alice i Underlandet och det inspirerade deltagarna. På projektorn visade vi sju skeletten som berättade att alla har samma skelett under huden och det är bara vårt utseende, vårt språk, vår religion och vår hudfärg som är olika men i grunden är alla lika värdefulla oavsett vem man än är. Vi pratade också om vem Alice var, drottningen, kaninen som sprang runt med klockan och hur skulle det se ut om fördomar inte fanns?

Lewis Carroll

Lewis Carroll 1832 – 1898

Maria tog upp om stressen som påverkar oss väldigt mycket i samhället. Lewis Carroll, författaren till Alice i Underlandet pratade redan om stress på 1800-talet, dvs kaninen med klockan och idag har det förvärrats.

Vi delade fyra grupper;

Alice och Labyrint

Te-party

Kanin och Tid

Drottning

Kanin och tid

Kanin och Tid

I Kanin och Tid gruppen diskuterade de om stress – fördelar och nackdelar med stress? Vad var deras drömmar och vad de skulle vilja hinna att göra saker innan livet når sitt slut?

Alice och Labyrint

Alice och Labyrint

Gruppen diskuterade om vem var Alice och vad var en labyrint? Labyrinten är ungefär som vårt liv ser ut. Det finns alltid mer eller mindre hinder i livet och vi får söka en utväg för att komma vidare.

Workshopen 8 maj (4)

Drottning

Varför ville drottningen i Alice i Underlandet att allt enbart skulle vara röd? Vad betyder det? För att visa att hon hade makt över folket och soldater?

Vad betyder olika färger och vad påverkar det oss?

Te-party

te-party

Te-party

Hos Te-party handlade det om fördomar och vem var vi? De fick även baka chokladbollar och de fick forma chokladbollar hur de ville, samtidigt utförde de diskussionen.

Tillbaka till salongen

På scenen

I salongen

Nu var vi tillbaka i salongen på den stora scenen igen och de fyra grupperna redovisade om vad de hade diskuterat och det skapade nya tankar och nya perspektiv.

Te-party gruppen bjöd på chokladbollar som de hade bakat och chokladbollar var inte runda utan var i olika former och  figurer. Detta skapades en intressant diskussion när alla blev överraskade att det låg en vindruva i den som vi inte trodde att det fanns något i chokladbollar.

Deras förklaring var att chokladbollar var som vi, alltså vindruvan var som vår skelett medan former kunde se olika ut. Det var en bra tanke!

Dagen har varit lärorik och det var väldigt roligt att lära känna nya människor som man inte hade träffats tidigare! Nya workshop kommer till hösten.

Är du nyfiken och vill veta mer innan du deltar i vår workshop till hösten, så går det bra att ta kontakt med oss och boka ett möte:

dot@lansteatern.se

Vi ses!

Vid tangentbordet:

Susanne

 

___________________________
Dela denna sida: